HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2011.11.26. 00:04 kettlebelledzes

A blog elköltözött...


www.kettlebelledzes.hu oldalra

 

Címkék: kettlebell


2011.10.25. 23:30 kettlebelledzes

Sportoljunk a gyermekekért – november 12.
Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: programok kettlebell


2011.06.08. 12:02 kettlebelledzes

Aranyérmes lett a kettlebell :)

Az 5 legjobb kalóriagyilkos edzés(forma)

A fényes arany: Kettlebell

Ősrégi eszköz újra használatban! Kettlebell (gömbsúlyzó vagy girja)! Egy tradicionális orosz súlyzó, tulajdonképpen egy vasgolyó fogantyúval. Angol neve Kettlebell, amit a harangnyelv után kapott. Az eszköz mögötti tudást Pavel Tsatsouline katalogizálta és vezette be újra a köztudatba.

Ajánljuk azoknak, akik egy pikánsabb, de kőkemény edzésre vágynak és formásan kidolgozott, acélos testre.

Forrás:
www.nana.hu/partnerek/sulykontroll/az-5-legjobb-kaloriagyilkos-edzesforma-108452.html

 Vissza a kettlebell edzés főoldalra 

Címkék: kettlebell


2011.05.10. 22:32 kettlebelledzes

Próbáld ki a kettlebelledzést!


Szeminárium kezdőknek. Átvesszük a szumó emelést, guggolást, nyomást, felrántást, swinget és a török felállást teljesen az alapoktól.

Ára: 3000 Ft, de teljes egészében beszámítom a Júniusi havidíjba, ha nálam kezdesz el edzeni.
Helyszín: Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi egyetem (Budapest X. Hungária krt 9-11 Stadionoktól 1 megálló)
Időpont: Május 28. 15 órától (kb 2 óra)
Vezető instruktor: Mári Tamás RKCII

Jelentkezés:  kettlebelledzes@gmail.com

 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: programok kettlebell


2011.03.13. 05:13 kettlebelledzes

Csak erős idegzetűeknek!


Látható, amint elengedett a bal térdén a fásli, azonnal eltört…
Nem igazán értem, hogy mit akart a súllyal csinálni. Valószínű valami guggolásnak nem nevezhető süllyedést… A fáslis, öves edzésnek köszönhetően ezek a testrészei nem erősödtek meg kellőképpen és a sérülés elkerülhetetlen volt.

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell


2011.03.06. 04:29 kettlebelledzes

Rossz a térdem, mert fáj!


Hmmm… Tényleg ez lenne a probléma oka? Mi lehet rossz a térdben? Meglehetősen egyszerű testrész... Sok minden nincs benne ami ”elromolhat”.
A legtöbb esetben a térdfájásért a csípő vagy a boka a felelős. Hiába kezeled a térded kenőccsel, fáslival nem segít? Persze hogy nem! Ezek maximum a tüneteket orvosolják. A két ”szomszéd” lustáságában, mozgástartományának beszűkülésében kell keresni a probléma igazi okát. Ugyanis mindkét testrész hiányát a térd próbálja meg kompenzálni! Miért? Mert ő van a kettő között… De neki nem ez lenne a feladata és hosszútávon nem is képes erre. Ha még nem következett be kóros változás, akkor fordulj FMS szakemberhez, RKC edzőhöz hogy segítsen!

Fontos, hogy mindenki megfelelő mozgásmintákkal rendelkezzen. Tudja mozgatni a testét, ízületeit, oly módon, ahogy a funkciója engedi. Első feladat a mobilitás helyreállítása. Ha ez meg van, el lehet kezdeni a stabilitást fejleszteni, mert egy beszűkült tartományra nem lehet építeni.
Ezért csal sokszor könnyet a szemembe, mikor egy fitneszteremben teljesen merev embereket, tökéletesen hibás mozgásra nevelő gépekkel, hatalmas súlyokkal látok dolgozni. Kérlelhetetlenül programozzák át a testüket, mozgásmintáikat. De ha ezt közölném velük, valószínű két 20 kg-os súlytárcsa közé szorulna a fejem, mert szentségtörésnek vélnék, amit mondok… Ráadásul a túladagolt hormonok miatt amúgy is nehezen viselik a kritikát…

Az orvosok többsége a térdproblémákat leginkább szikével oldaná meg. Erről az a véleményem, hogy akinek csak kalapácsa van, az előbb-utóbb mindent szögnek néz… Ezért következik be a térdfájós embereknek a 4-5 évenként esedékes térdműtét. Mert nem a probléma igazi okát szüntették meg…

Egyik tanítványom rendszeresen futott és már két térdműtéten van túl, fiatal kora ellenére. Tehát valami hiba van a rendszerben. Orvosa azt tanácsolta neki, hogy erősítse meg a szalagjait. Fusson sokat… (Most csak én érzem, hogy itt valami alapvető hiba van?) Találkozott érdekes edzővel is, aki azt javasolta neki, hogy ugráljon súllyal a kezében, ne legyen puding!
Szerencsére, azóta a kettlebell edzéseken szépen javul. Láthatóan kibővült a bokájának a mozgástartománya, ráadásul megtanult szabályosan guggolni. Nagyon valószínű, hogy a harmadik térdműtétét már nem éli meg...

Hacsak nem él még úgy 100-120 évet… :)

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: egészség kettlebell


2011.02.22. 20:40 kettlebelledzes

Kinek nem való a kettlebell?

”Kettlebellel edzeni nem divat, hanem életstílus, nem is való mindenkinek.”

Elsődleges kizáró ok, ha fizikailag nem vagy rá alkalmas. Ezt ki dönti el? A sportorvos…
Ha szív problémáid vannak, korábban megsérültél, fájnak az ízületeid, vagy bármi kételyed van, ne legyél lusta kikérni egy orvos véleményét!
Javaslom persze azokat az orvosokat, akik maguk is aktív sportolók. Hiszen akik egész életüket irodában töltötték és az emberi test működését boncasztalon tanulmányozzák, azok valószínű nem tudják megmondani, hogy mi a jó Neked… A boncmester hullákhoz ért, minden porcikának ad egy-egy latin nevet. Csak a darabjait ismeri az emberi mozgásszerveknek...
A testet azonban egységként kell kezelni, hiszen így is működik. Izmok, inak, csontok kapcsolata, harmonikus együttműködése.

Másodlagos kizáró ok, ha mentálisan nem vagy rá alkalmas… Például, ha nem szeretsz  keményen edzeni és csak a kifogásokon jár az eszed. Négy éve foglalkozom sportoló emberekkel és nagyon sokszor találkozom olyanokkal, akik jelentkeznek edzésre, de csak a mentségeket keresik, hogy ez az edzésforma miért is nem nekik való.
Egyik kedvenc típusom, akikkel kisebb regényeket levelezek, mindent alaposan megkérdeznek, bár kérdéseik nagy részére fenn van a válasz az ezzel foglalkozó honlapokon is… Többségükkel sosem találkozom személyesen.
Volt, aki novemberben levelezett velem, hogy nyáron szeretné elkezdeni ezt a golyós sportot… :)
A másik típus, aki mindenáron meg akarja nézni az edzést. Nem hoz edzéscuccot sem, leül, és néz, mint a színházban. A kettlebell nem orosz balett, hogy gyönyörködj benne. Vagy kipróbálod, vagy sosem fogod megtudni, miért fertőz meg egyre több és több embert.

Mielőtt belekezdesz, gondold végig! Akarom-e ezt csinálni? Képes vagyok megdolgozni az eredményért? Mert ha nem akkor javaslom a TV-shoppos kütyüket. Bár valószínű ezek csak a pénztárcádat fogják lefogyasztani.  

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: egészség kettlebell


2011.02.21. 09:40 kettlebelledzes

Katonai Nyomás

Először is feszítsd fel a tested! Rack pozícióban is a has, a hát, a fenék, a comb egyszóval az egész test fel van feszítve. Megfelelő előfeszítés nélkül a nyomás szét fog esni.
A vállad szorítsd a testedhez közel és maradjon benn végig a tokban!
Ebből a pozícióból indítsd a nyomást és folyamatosan törekedj arra, hogy a kompresszió megmaradjon!
Nyomás közben a térdek végig nyújtva vannak, egyébként lökésről beszélünk!
Ne dőlj hátra! Ha a vállad nem bírja az egyenes testtartást, akkor a katonai nyomás még nem Neked való gyakorlat!
Nyomás közben told kissé előre a mellkast és a vállaid tartsd hátul és lent! Így a széles hátizom is bekapcsolódhat a nyomásba.
A csípőd, könyököd és a súly közepe egy vonalon legyen, tehát a csípőt kissé told a súly alá! De ne legyen belőle oldalsó nyomás vagy bent press!
Szívd be nyomás előtt a levegőt a hasadba és a rekeszizom segítségével préseld össze! Ilyenkor lehet az erőlégzésre jellegzetes sziszegő hangot hallani. De a lényeg itt nem a sziszegésen van, hanem a préselésen! Mint a kuktafazék teteje a túlnyomástól Te is ereszthetsz ki egy kis levegőt! Nem attól lesz jó a nyomásod ha hangosan sziszegsz :)
Ne feledd, hogy a legnagyobb felfeszítést úgy érheted el, ha a passzív oldalad is teljesen felfeszíted, beleértve a súly nélküli kezed is! Próbáld ki!
Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell gyakorlatok


2011.02.06. 16:33 kettlebelledzes

Guggolás

A guggolás az egyik legvitatottabb gyakorlat. Rettentő sok szabályt kreáltak rá az edzőtermekben, sajnos többségük teljesen hibás. A legtöbb férfi utál guggolni, ebben szerepet játszik az is, hogy gyerekkorunkban sokszor kaptuk büntetésként testnevelés órán…
A leggyakoribb jelző, amit használunk rá, hogy veszélyes. Persze, ha rosszul csinálod!
Alapvető emberi mozgás, nézd meg a gyerekeket! Azért óvatosan, nehogy valaki félreértse a szakmai érdeklődésed! :) Ösztönösen szabályosan guggolnak. Órákhosszat játszanak így és mégsem fáj a térdük. Most lehet mondani, hogy ők gyerekek nekik könnyű. Akkor nézd meg a kínaiakat a rizsföldeken! Keress köztük olyat, akinek fáj a térde!
Szóval akkor elhiszed, hogy a guggolás nem ártalmas?

Milyen mélyre süllyedhetünk?

Amennyiben nem tetted már tönkre magad helytelen gyakorlatokkal, nyugodtan vízszintes alá is viheted a combod! Arra figyelj, hogy a hátad egyenes legyen! Amint görbül az alsó háti szakasz, azaz kezd befelé fordulni a feneked, ne menj mélyebbre!
Teljes guggolásnál a combfeszítők mellett a hajlítók és a farizmok is kénytelenek dolgozni. Míg a részleges guggolásnál a farizom „pihen”. Ezért is lapos a legtöbb testépítő feneke és ezért is fáj a legtöbbnek a háta…
Lefelé sem pihenünk, ilyenkor felfeszítve tartjuk a hajlító izmokat is! Nem zuhanunk bele a guggolásba! Ettől még jobb lesz a térdstabilitásod.

Mekkora legyen a terpesz?

Ez nehezebb kérdés, ugyanis mindenki más anatómiával rendelkezik. Arra figyelj, hogy a térded a lehető legpontosabban a sarkad felett maradjon. Érdemes szemből tükörben nézegetni. Bár erre Pavel valószínűleg azt mondaná, ez nem orosz balett…

Mi az, amit ne csinálj?

Soha ne guggolj olyan keretben, ahol a súly sínen csúszkál! Ne használd a comberősítő gépeket! Ezekkel a népszerű haszontalan ócskavasakkal teljesen átprogramozod a mozgásmintáid. 


Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell gyakorlatok


2011.02.02. 01:01 kettlebelledzes

Fedor ”játszótere”

Érdemes megnézni, mennyi energiát fektet a törzserő fejlesztésébe.


Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell


2010.12.24. 10:16 kettlebelledzes

Boldog Karácsonyt!


Úgy hallom idén nehéz dolga lesz a Mikulásnak... :)


Vissza a kettlebell edzés főoldalra 

Címkék: kettlebell


2010.12.11. 23:38 kettlebelledzes

Bejgli szeminárium


Gondolom mindenki tapasztalta, hogy ünnepek alatt felszed néhány kilót... Nem stimmel az öv, szorít a farmer... Biztos a mosástól összement :D Minél előbb ledolgozod ezt a felesleget, annál könnyebb megszabadulni a problémáidtól!!!

December 28-án Kedden újra lesznek 'tradicionális' bejgli ledolgozó szemináriumok:

I. 18-től 19:30-ig (90 perc) haladó ára: 2000 Ft
II. 19:40-tól 21:10-ig (90 perc) haladó ára: 2000 Ft

Lesz intervallumos kardió edzés és a haskerekeket is megforgatjuk :)

A létszám korlátozott, mielőbb regisztrálj! Az árak a karácsonyra való tekintettel ilyen kedvezőek!

Helyszín: Közgazdasági Politechnikum 1096 Budapest, Vendel utca 3 (Klinikák metrómegállótól 3 percre)

Regisztráció email-ben: kettlebelledzes@gmail.com
(Regisztrációnál add meg, hogy melyik szemináriumra jelentkezel!)
Infó: 20-9-773-111

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: programok kettlebell


2010.11.15. 09:46 kettlebelledzes

Kettlebell a Vörösiszap károsultak megsegítésére

Sikeresen lezajlottak a szombati események, mindenkinek köszönöm a részvételt, az adományokat és a kemény munkát!
80 főt sikerült megmozgatnunk és 204 ezer Ft gyűlt össze.

Külön köszönet:
Tóth Ervin RKCII-nek, akivel együtt vezettük a programot.
Német Rita RKC-nak, aki valószínű guiness rekordot állított föl egy nap alatt elvégzett FMS felmérésben, miközben a precizitása semmit sem csökkent…
Pallagi Katalin RKC-nak, Csibi András RKC-nak és Lajkó Dániel RKC-nak, akik végig lelkesen és nagy türelemmel segítettek a résztvevőknek elsajátítani a helyes mozgást.
Lantos Judit RKC-nak, aki nemcsak okított, hanem férfiakat megszégyenítve 16kg-os vassal szó szerint lezavarta az 1000 Swinget.
Operatőrünknek Lukács Péter RKC-nak és fényképészünknek Halász Viktornak, akik megörökítették az utókornak az eseményeket.
Dr. Puskás Réka reumatológus szakorvosnak, aki a résztvevők egészségi állapotát vizsgálta.
Külön köszönet lelkes családomnak, akik az adminisztráció terhét vették le a vállamról.
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemnek, akik biztosították a helyszínt.

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: programok kettlebell


2010.10.30. 13:52 kettlebelledzes

Kettlebellel a vörösiszap ellen

Időpont: November 13.

Ár rendezvényenként: 2000Ft, de nagyobb összeget is elfogadunk, ahogy a pénztárca engedi… Jó helyre kerül, a programon gyűjtött összeget a Baptista Szeretetszolgálatnak adjuk át, célzottan a vörösiszap károsultak megsegítésére.

Programok:

14.00-15:30 Kezdő szeminárium: Deadlift, swing, nyomás, Török felállás

16:00-17:30 Haladó szeminárium: Szélmalom, snatch, swing variációk, nyomás variációk

18:00-19:00 Golyó általi halál! :) A cél 1000 db lendítés 1 órán belül.

19:00 Kasszazárás, nyilvános pénzszámolás.

További lehetőségek:

Egész idő alatt FMS felmérés Akciós 2000 Ft-os áron

15:00-16:30 Reumatológus orvos és manuál terapeuta tanácsadása

 

 
Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: programok kettlebell


2010.10.21. 20:14 kettlebelledzes

Új csoport!

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Budapest X.
Hungária krt 9-11 (Stadionoktól 1 megálló, parkolás őrzött telephelyen)

Időpont: 18:15-19:15  Hétfő, Szerda

Első edzés: 2010/11/03
  

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell


2010.10.13. 12:00 kettlebelledzes

Semmi sem lehetetlen...

A technika nem a legegészségesebb, hiszen itt versenysportról van szó, de a teljesítmény elképesztő…  (A zöld a verseny kettlebelleknél, azaz Girya-nál a 24kg színkódja...)
A kijelző nem látható jól, de a 124. snatchnél esik ki a kezéből a súly. Ez az eredmény egy 100 kg-os férfitól is szép lenne.
 


Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell


2010.10.05. 07:29 kettlebelledzes

Kettlebell intro Érden

Az RKC rendszerének alapgyakorlatait átvesszük az alapoktól. Kezdő szeminárium, de nem csak kezdőknek!

Helyszín: Érd 7-es Főút és Fehérvári út kereszteződése. (Érd vége tábla után balra)

Időpont:  Október 16. 10 óra (szombat)

Instruktorok: Mári Tamás RKCII és Kerekes Ferenc RKC

Ár: Tacticalshop Kuponnal ingyenes. Egyébként 5000 Ft, de teljes egészében beszámítjuk, ha veszel bérletet a Testakadémián.

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: programok kettlebell


2010.09.20. 10:30 kettlebelledzes

Súlyzóval a rák ellen?

Svéd kutatók 9000 férfi életét kísérték végig 23 éven keresztül, 1980-tól 2003-ig, a dallasi Cooper Aerobic Centerben. Azok az alanyok, akik rendszeresen végeztek súlyzós edzéseket 40%-kal kisebb eséllyel szenvedtek rákos megbetegedéstől.
Bizonyos tényezők növelik a rák kialakulásának kockázatát: az öregedés, a magas testzsírszázalék és a dohányzás.
A súlyzós edzés ezekkel szemben jelentősen csökkentette az által, hogy segít az inzulin anyagcsere kontrollálásában. Ez azért fontos, mert több rákos megbetegedés kapcsolatba hozható a túlzott inzulin kibocsátással.
Az edzés megnöveli a glükóz felvevő képességét, fokozza a máj úgynevezett lekötő fehérje kibocsájtását, csökkent bizonyos gyulladási folyamatokat, erősíti az immunrendszert. Ezek a mechanizmusok nagyban segítik a rák kialakulásának megelőzését.
A súlyzós edzés alatt a kutatók főként testépítő jellegű edzést értettek. Az RKC rendszerében végzett, aerob gyakorlatokkal megtűzdelt edzésprogram, ennél csak hatékonyabb lehet… Ezek a pozitív folyamatok ugyanis nem az izomtömeg növelésével, hanem az izomerő fejlesztésével vannak összefüggésben. Ebben pedig a kettlebell verhetetlen…Rák kockázat kalkulátor:
www.euuzlet.hu/kalkulatorok/rak.html
 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: egészség kettlebell


2010.09.14. 14:30 kettlebelledzes

Tudnod kell, mit csinálsz: interjú Pavellel

Jó dolog, de hozzá kell igazítani a stílushoz, amit gyakorolsz. Ha amatőr bokszoló vagy, aki kétperces menetekben küzd, akkor ehhez kell igazítani, ha MMA-versenyző vagy, aki öt perceket verekszik, akkor meg ahhoz. Az intervallumtréning a legjobb edzőmódszer egy küzdősportolónak, hiszen a menetek nem azonos intenzitással, azonos sebességgel folynak. Mindig mozogj, de ne mindig adott erővel. Lehet például úgy edzeni, hogy tíz erőteljes swing, majd azonnal ugrókötél, és ezeket váltogatni. Így edzünk az erőteljes mozdulatok, mint az ütések, illetve a mozgások, elmozgások váltogatására. Hogy ezt a típusú edzést mennyi ideig csináljuk, az teljes mértékben a választott stílusodtól és a fizikai állapotodtól függ, és az edződnek vagy senseiednek kell megmondania. Ő tudja pontosan, hogy az adott sport milyen arányban igényel erőfeszítést, intenzitást, szüneteket.

RKC II-es képzésen vagyunk, mi a különbség az RKC I és II között?

Minden tréning- vagy harcművészeti rendszerben van egy fokozatrendszer. Persze egy első fokozatú feketeöves meg tudja tanítani neked, hogyan rúgj, de egy harmadik fokozatú biztosan jobban csinálja. Amellett, hogy új képességeket is tanulunk a II-es fokozaton, az I-es fokozat képességeibe is mélyebben belemegyünk.

A kettlebell történetéről tudna kicsit mesélni?

Nem biztos, hogy így történt, de íme az egyik elmélet, aminek egyébként szintén köze van a harchoz. Az orosz karavánok mindig vitték magukkal a súlyokat is, amivel megmérhették az árujukat, gabonát vagy egyebet. Nem egyszer megesett, hogy rablók támadtak rájuk, így elkezdtek edzeni ezekkel a súlyokkal, hogy megvédhessék magukat,. Nem tudom, hogy igaz-e, de elképzelhető. A kettlebellt több mint háromszáz éve, 1704-ben már említették írott források.

Milyen fiatalon, illetve milyen idősen lehet elkezdeni a kettlebellezést?

Hogy milyen fiatalon, az a gyerek érettségétől függ. Láttam már hétéves gyerekeket bizonyos gyakorlatokat, például swinget végezni, de ez elég ritka. És vannak a hetvenes éveikben járó kettlebellesek is. Itt van például Dr. Richard Freeman története, ő orvos, és miután volt egy szívműtéte, és felgyógyult, kettlebellel kezdett tréningezni. Most, 64 évesen erősebb, mint a húszas éveiben volt. Olyan 65-70 kiló lehet, és ki tudja nyomni a 32 kilós kettlebellt. Ez nem világrekord, de a legtöbb fiatal nem tudná megcsinálni. De persze idősebbeknek vagy olyanoknak, akiknek egészségügyi problémái vannak, óvatosabbnak kell lenniük. Orvosi engedély kell hozzá, mert ez a testedzés nagyon igénybe veheti az embert. De szakértő felügyelettel sokkal könyebben lehet fejlődni, ez az oka, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában egyre népszerűbb rehabilitációs formaként is. Most jön ki egy tanulmány, amiben hátfájós és nyakfájós embereket vizsgáltak, akik nyolc héten keresztül RKC-stílusú swinget végeztek heti háromszor, és a végére ötven százalékkal csökkent a fájdalmuk. A kettlebell nagyon egészséges és jól személyre szabható, de tudnod kell, mit csinálsz.

A cikket a Fighter.blog.hu engedélyével tettem közzé.

fighter.blog.hu/2010/09/13/tudnod_kell_mit_csinalsz_interju_pavel_tsatsouline_nal

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell


2010.09.06. 23:27 kettlebelledzes

Vége a nyárnak… Most mi a kifogásod? Miért nem edzel?

Sokan a sűrű nyárra hivatkoznak, hogy nincs idejük átmozgatni a testüket. Ezt mindig érdekes kifogásnak tartottam, hiszen ilyenkor tovább van világos, jobb az idő, a munkahelyeken is kevesebb a munka… De ennek most mindenképpen vége van. Itt az ősz! Ha most meg levertségre hivatkozol, akkor a hiba a gondolkodásmódodban van!

Az edzés a Te időd. Tekints tehát úgy rá, mint bármilyen fontos találkozóra, amit a határidőnaplódba beírnál! Vedd úgy, mintha a főnököddel vagy a legfontosabb ügyfeleddel találkoznál! Ne engedj magadnak lógást, ha egyszer elkezded soha sem lesz vége…

A testünk mozgásra termett. Nem arra lett kitalálva, hogy tespedjen. A semmittevéssel gyorsabban öregszünk, hamarabb lesznek problémáink, míg ha folyamatosan (okosan) terheljük a testünket és használjuk azt, lelassul az öregedési folyamat.

Szóval ne gondolj az edzésre úgy, mint valami kötelező rosszra! Az edzés olyan a testnek, mintha a kocsidat beadnád a szerelőnek nagygenerálra, amitől az egyre gyorsabb és jobb lesz… Tessék elmenni újra edzeni! :)

Ha nem győztelek meg, akkor olvasd el ezt is:

kettlebelledzes.blog.hu/2010/06/25/ne_hitesd_el_magaddal_hogy_toled_kivulallo_okok_miatt_nem_tudsz_edzesre_menni

 Vissza a kettlebell edzés főoldalra

Címkék: kettlebell


süti beállítások módosítása