HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2011.02.22. 20:40 kettlebelledzes

Kinek nem való a kettlebell?

”Kettlebellel edzeni nem divat, hanem életstílus, nem is való mindenkinek.”

Elsődleges kizáró ok, ha fizikailag nem vagy rá alkalmas. Ezt ki dönti el? A sportorvos…
Ha szív problémáid vannak, korábban megsérültél, fájnak az ízületeid, vagy bármi kételyed van, ne legyél lusta kikérni egy orvos véleményét!
Javaslom persze azokat az orvosokat, akik maguk is aktív sportolók. Hiszen akik egész életüket irodában töltötték és az emberi test működését boncasztalon tanulmányozzák, azok valószínű nem tudják megmondani, hogy mi a jó Neked… A boncmester hullákhoz ért, minden porcikának ad egy-egy latin nevet. Csak a darabjait ismeri az emberi mozgásszerveknek...
A testet azonban egységként kell kezelni, hiszen így is működik. Izmok, inak, csontok kapcsolata, harmonikus együttműködése.

Másodlagos kizáró ok, ha mentálisan nem vagy rá alkalmas… Például, ha nem szeretsz  keményen edzeni és csak a kifogásokon jár az eszed. Négy éve foglalkozom sportoló emberekkel és nagyon sokszor találkozom olyanokkal, akik jelentkeznek edzésre, de csak a mentségeket keresik, hogy ez az edzésforma miért is nem nekik való.
Egyik kedvenc típusom, akikkel kisebb regényeket levelezek, mindent alaposan megkérdeznek, bár kérdéseik nagy részére fenn van a válasz az ezzel foglalkozó honlapokon is… Többségükkel sosem találkozom személyesen.
Volt, aki novemberben levelezett velem, hogy nyáron szeretné elkezdeni ezt a golyós sportot… :)
A másik típus, aki mindenáron meg akarja nézni az edzést. Nem hoz edzéscuccot sem, leül, és néz, mint a színházban. A kettlebell nem orosz balett, hogy gyönyörködj benne. Vagy kipróbálod, vagy sosem fogod megtudni, miért fertőz meg egyre több és több embert.

Mielőtt belekezdesz, gondold végig! Akarom-e ezt csinálni? Képes vagyok megdolgozni az eredményért? Mert ha nem akkor javaslom a TV-shoppos kütyüket. Bár valószínű ezek csak a pénztárcádat fogják lefogyasztani.  

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: egészség kettlebell


süti beállítások módosítása