HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.01.08. 07:40 kettlebelledzes

Meghűlés, nátha

A náthák legtöbb esetben vírusos fertőzés nyomán alakulnak ki, és a vírusok ellen az antibiotikumok hatástalanok. Ezért teljesen felesleges bevenni. Ha indokolatlanul használjuk az antibakteriális szereket, előbb-utóbb a szervezetünkben hatástalanná válnak, mivel arra rezisztens baktériumtörzsek telepednek le…Jobb, ha antibiotikumot csak orvosi utasításra szedünk be!
A náthás beteg, ha lehet, maradjon otthon, bújjon ágyba, feküdje ki a baját - így nemcsak a saját szervezetét kíméli, hanem másoknak sem adja tovább a fertőzést. Eszébe se jusson az így nyert szabadidőt edzésre fordítani! Pihenéssel a szervezet elég erős lesz ahhoz, hogy megküzdjön a vírussal. A vírusfertőzések komoly szívproblémákhoz is vezethetnek!

Néhány tipp, ha elkaptuk

Jó hatású a tisztító izzasztás, a keringés élénkítése is. Vegyél meleg fürdőt, vagy áztasd egy időre jó meleg vízbe a lábaid! Igyál sok folyadékot! A legjobb a forró tea vagy a leves.
Ne próbáld meg túl gyorsan csökkenteni a lázad! 38,5°C-os láz alatt ne vegyél be lázcsillapítót, mivel a szervezet a magas hő segítségével pusztítja el a vírusokat. Csak akkor tanácsos csökkenteni a testhőmérsékletet, ha a láz magasabbra szökik, mert az káros hatással van az egészségre.
Fontos, hogy az orrban felgyülemlő váladékot kifújjuk, és ne engedjük, hogy az arcüregekben felhalmozódjon, vagy a garatba csorogjon. Ha azonban erősen fújunk, a nyomás a váladékot és a kórokozókat a hallójáratokba préselheti, ami fülfájáshoz is vezethet. A legjobb, ha az egyik orrcimpánkat az ujjunkkal lenyomjuk, miközben finoman fújunk a másik nyíláson át.
A C vitamin jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit.
(C-vitamint a magas hőmérséklettel szinte teljesen megsemmisítjük. Ezért a gőzölgős csodakészítmények hatása megkérdőjelezhető… A tévében persze meggyőzőnek tűnnek…)

Megelőzés

A nátha leggyakrabban érintés útján fertőz. Ha például egy fertőzött ember köhögés közben udvariasan a szája elé teszi a kezét, a vírusok átjutnak a kezére. És ha ezek után kezet fogunk ezzel az emberrel, majd esetleg megdörzsöljük a szemünket… a vírus máris bekerült a szervezetünkbe.
A vírusok hosszú ideig képesek életben maradni a ceruzán, a poháron, a kilincsen, a pénzen, stb. Ha hozzáérünk egy ilyen tárgyhoz, a vírusok könnyedén bejutnak a szervezetünkbe.
Mossál gyakran kezet! Ezzel rendszeres időközökben eltávolítod a kezedről a vírusokat. Használj magas alkoholtartalmú szappant! Az antibakteriális szappanok ilyen esetekben nem hatásosak.
C vitamin időben történő szedésével akár megelőzheted a betegség kialakulását.

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: egészség kettlebell


süti beállítások módosítása