HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.08.19. 07:23 kettlebelledzes

RKC II … Idén nincs hiány hazai kettlebelles eseményekből!

Európában először Magyarországon került megrendezésre RKCII-es kurzus. Ez nem semmi. Végre elsők lehetünk legalább ebben, ha már nem megy a foci…  :)

Ha van valami, ami jobb az első résznél, az a második. Ritkán lehet ilyet hallani, de erre a képzésre igaz. Itt még családiasabb a hangulat. Jómagam átéltem már négy RKC I-et és három RKC II-t. Dániában, Minnesotában, Kaliforniában és főként Magyarországon. Tudom, hogy miről beszélek…

Más a légkör, hiszen itt már mindenki „családtagnak” számít. Az előző vizsgán az összes résztvevő kétséget kizáróan bebizonyította  a rátermettségét. Ezért a kettes tanfolyamon a technika kerül középpontba, háttérbe szorítva kissé a fizikai megterheléseket.

 

Főbb témák:

-Szélmalom, természetesen Andreával… A magyarokra jellemző, hogy előadás közben is folyton csacsognak… De amikor Andrea hozzáfogott a bemutatójához dermedt csönd lett a sátorban. 

 -Viking Push Press, Kenneth távozása miatt ezt is Andrea vette át, utólag mondhatom, teljesen megérdemelten.

-A Jerk és a Bentpress rejtelmeibe idén Péter avatta be a résztvevőket. Ezek kiemelkedően nehéz gyakorlatok, Pétert tényleg bedobták a mélyvízbe… A végén megérdemelten kapott Paveltől dicséretet.

-Pistol és húzódzkodás természetesen maradt Pavelé. Mozgását egy tornász is megirigyelhette volna.

-Átismételtük az első vizsga anyagát, főként a részletekre fókuszálva. Sor került edzésterv összeállítására. Ez újdonság volt és egyben rendkívül hasznos.

 

Nagy élményt nyújtott a közös vacsora. Péterék remek ötletének köszönhetően, most a magyar pénztárcáknak is elérhetővé vált ez a bevett tradíció. Idén ugyanis nem étterembe mentünk, hanem bográcsban elkészített pörkölt került az asztalra. Érdekes volt Pavelt és Andreát utcai ruhában látni. Pavel a katonás ruhájával együtt ridegségét és szigorúságát is levetette, és megmutatta meglepően közvetlen és barátságos énjét.

 

Beszámolóm a Kaliforniai RKCII-ről résztvevőként:
kettlebelledzes.blog.hu/2010/03/03/san_jose_avagy_rkc_ii_vizsga_a_vilag_vegen


Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: programok kettlebell


süti beállítások módosítása