HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.04.19. 09:36 kettlebelledzes

Leáldozóban az izomeberek kultusza?

 

Leáldozóban van a nagydarab "szekrény" izomemberek kultusza. A közvélemény nagy részének sohasem volt szimpatikus a szteroidokkal és különböző drogokkal felpumpált izmok látványa. A testépítés is egyfajta átalakuláson megy keresztül, meghagyva az öncélú, sokszor pszichés okokra visszavezethető növekedési kényszert egy szűk rétegnek… 

A fitneszéletmód követői számára ez csupán azért fontos, mert a továbbiakban egyfajta erkölcsi felmentést kaphatunk, s nem kell szégyellnünk azt, hogy testünk fejlesztése érdekében súlyzót ragadunk. Hazánkban is egyre inkább a naturális testépítés kerül előtérbe. A megnyerő fizikum akár munkakeresés alkalmával is döntő lehet. Hiszen tudjuk, hogy a munkaadó is olyan egészséges alkalmazottakat szeretne, akik keveset hiányoznak betegség miatt. Ezen tendenciák örvendetes változása fitneszszempontból is üdvözlendő, hiszen közös erővel lassan elérhetjük azt, hogy a súlyzós edzés hallatán ne az "izomagyú" kigyúrt, kokszos "testépítőkre", hanem egészségünk, fittségi szintünk érdekében végzett edzésprogramunk nélkülözhetetlen részére asszociáljanak még a hozzá nem értők is.

A fitneszedzés részeként alkalmazott kettlebell edzés messzemenően sokrétűbb kell, hogy legyen, mint csupán az izomméret növelése. Míg a testépítésnél az izomtömeg megszerzése a cél  bármi áron, addig a kettlebell edzésnél fontosabb a következő összetevők szem előtt tartása is:
- az erőszint növelése
- a sportspecifikus edzés 
- az egész évben zsírmentes, kidolgozott fizikum
- a hajlékonyság és mozgékonyság megőrzése
- az izom-állóképesség megfelelő szinten tartása

 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: egészség kettlebell


süti beállítások módosítása