HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2009.11.13. 13:36 kettlebelledzes

Egészség, fittség, mozgás...

Korunk  három legsúlyosabb problémája: a dohányzás, az alkohol és az elhízás. Ráadásul amíg a világ hízik, addig a divatlapokon mintának megadott emberek egyre soványabbak... Ez leginkább az egészségtelen testalkatú fotómodell hölgyekre igaz.
Az elhízás nem csak esztétikai probléma, sajnos fizikai és lelki bajok eredője is. Leggyakrabban cukorbetegséget valamint depressziót okoz...

Mit tehetünk ellene?

Sajnos nincsen semmi trükk... Megfelelő energiamennyiséget kell bevinni a szervezetbe! A fogyókúra hasztalan, leggyakrabban többet szedünk fel, mint amit leadunk... Fontos mindig megnézni, hogy mit tartalmaz az adott táplálék. Teletömik ízjavítóval és ízfokozóval. Ezek olyanok, mintha kábítószert tennének hozzá. Rászoktatnak az adott termékre, hiányérzetet keltenek... A megoldás a tudatos táplálkozás. Csak annyi tápanyagot vigyünk be, amennyire szükségünk van. Mindig akkor hagyd abba az evést, mikor úgy érzed, még tudnád folytatni... Ez nagyon nehéz, de sajnos a jóllakottság érzése késik. Ha addig eszel, ameddig tele nem lesz a hasad, már késő...

Mozgás nélkül nem fog menni... Sokan úgy gondolják, hogy koplalással kiválthatják az edzést... Sajnos nincs ilyen szerencsénk. Az ember nem arra van tervezve, hogy egész nap egy monitort bámuljon,  illetve idióta blogokat olvasson :)

30 swing és továbbolvashatod!!! De tényleg!

A koplalástól, önsanyargatástól inkább csak a maradék izmainktól szabadulunk meg!

Kísérletek és vizsgálatok kimutatták, hogy a mozgás hatására sűrűbb koszorúér hálózat fejlődik ki, azonban ez csak a fiataloknál igaz. Ebben a korban lehet megalapozni az egészségünket.
A szív edzettségét a dinamikus mozgás segíti elő. Ezért a fitnesztermek látogatóinak hasznos lenne a nagy súlyok emelgetése mellett aerob gyakorlatokat is végezniük! (Ennek előnyeiről már írtam "Az aerob edzés kulcsfontosságú!" cikkben...) Sőt a rák elleni küzdelemben is hatalmas előnye van a fitt embereknek! A daganatok növekedését akár a felére lehet csökkenteni, rendszeres sportolással. De a kialakulásának is kisebb az esélye rendszeres mozgás mellett.

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: egészség kettlebell


süti beállítások módosítása