A kakaóbab-őrlemény és a belőle készült csokoládé Európában hosszú időn át erősítőszerként, gyógyszerként szolgált. Az utóbbi évtizedekben azonban sokan az elhízás kialakulásának okait vélték benne felfedezni. De kiderült, hogy a 70%-os vagy magasabb kakaótartalmú étcsokit kis mennyiségben nyugodtan ehetjük, mivel gazdag polifenol tartalma érvédő, érelmeszesedés gátló hatású és a magas vérnyomást is mérsékelheti. A jó minőségű étcsokoládé javíthatja a bőr véráramlását is, állítólag még a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is mérsékelheti. Így több jó okot is találhatunk magunknak, miért ne mondjunk le erről az élvezetről!
Sajnos a fehér- és tejcsokoládék esetében ez az előny olyannyira kismértékű, hogy nincs értelme fogyasztani őket...
Vissza a kettlebell edzés főoldalra
Ajánlott bejegyzések: