HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2009.11.10. 21:26 kettlebelledzes

Az aerob edzés kulcsfontosságú!

A kardiovaszkuláris edzésnek fontos szerepet kéne játszania az edzéstervünkben. Az aerob munka csökkenti a túlsúly, a hipertenzió, és a szívkoszorúér betegségek veszélyét, de ezen kívül az izomzatot övező zsíros szövetek lebontásában is jelentős szerepet játszik. Sokkal kevésbé ismert, hogy az aerob gyakorlatok felgyorsítják az intenzív edzések közötti regenerálódást és segíthetnek a nagyobb fokú fejlődésben. Az, hogy az aerob edzések csökkentik a tömeget, tévhit.

 Hogyan segíti a kardiovaszkuláris edzés az izomfejlődést?

 A kardió edzés két módon járul hozzá az edzőprogram sikeréhez:

  - Először is felgyorsítja az edzések közti regenerálódást. Kellő mennyiségű pihenés és felépülés nélkül az izomzat nem képes elég izomfehérjét szintetizálni, ami kell az edzésekhez. Az aerob edzéseknek nincs nagy izomépítő hatásuk, de megtelítik a kapillárisokat vérrel, vagyis serkentik az izmok energia- és oxigénellátását. A több oxigén és energia pedig gyorsabb fejlődést jelent.

 - Másik jótékony hatása az izmok gyorsabb tejsav lebontásában mutatkozik meg. Ez a sejt melléktermék nagy intenzitású edzések eredményeképp termelődik, de a megfelelő véráramlás könnyen semlegesíti a nagy részét. Ehhez nem csak a tejsavat termelő izmokat, de a lebontásról gondoskodó kardiovaszkuláris rendszert is edzeni kell!

 Ezért sem szabad hanyagolni a swinget, még akkor sem, ha az izomtömeg növelése a célod! Egyébként is rendkívül megalázó, ha sportos testalkatod ellenére egy idős hölgy lehajráz az üres helyért a buszon...

 Sok folyadék!!!

 A vízhiány görcsök és túlmelegedés formájában is jelentkezhet. Ezért ne felejtsünk el edzés közben inni!!! Természetesen szénsavmentes vizet...

 

 Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: kettlebell edzéselmélet


süti beállítások módosítása