HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2009.12.23. 00:46 kettlebelledzes

Fogyás csak most, csak Neked! :) Csak rajtad múlik...

A megfelelő testsúly valójában szokás kérdése. Tartós fogyást nem lehet úgy elérni, hogy bizonyos időközönként fogyókúrákba kezdesz.  Természetesen ez az elején nem lesz könnyű, de kis idő múlva már magától, erőfeszítés nélkül fog menni.
Az izom a legfontosabb zsírégető fegyver! Edzés közben több izommal ugyanaz a gyakorlat több kalóriát éget el. /Itt újra visszakanyarodunk az RKC rendszeréhez. Nem véletlenül… Még egy érv az izmok izolált edzése ellen…/
Ha sokat mozogsz, izmos vagy, többet ehetsz :) . Ez azért jó hír! De nem mindegy, hogy mit. Egy hamburgert vagy pizzát nem lehet ”kiswingelni”, akármilyen hosszan is lóbálod a súlyt.  Táplálkozz fehérjedúsan!  A fehérje ugyanis az izom tápláléka. Egyél sok zöldséget, rostot. A rost kipucolja a szervezeted, növeli a jóllakottság érzését, egészséges.
Ne egyél soha annyit, hogy teli legyél! Csökkentsd mértékkel a kalóriabevitelt és mozogj többet! /Megint ide lyukadtunk ki, de már sokszor írtam, csodák nincsenek…/

Hetente, tested nagyságától, adottságaitól függően kb 0,5-1 kg zsírt tudsz leadni. Ha ennél több tűnt el rólad, biztos, hogy izmot is vesztettél.
Ne pusztán a mérlegre bízd magad! Lehet, hogy egy dekát sem fogsz fogyni, mégis karcsúbb leszel. Hogy lehetséges ez? Az izom sokkal sűrűbb és nehezebb a zsíros kötőszövetnél. Tehát ha a mozgástól izmosodsz, akkor a mérleg hamisan azt mutatja, hogy teljesen eredménytelen, amit csinálsz.  Higgy a ruháidnak, övednek, esetleg figyeld a testzsírszázalékod!

A több kalória elégetése minden esetben jobb megoldás, mint a szervezeted éheztetése. Az erőgyakorlatok közé tegyél be kisebb swing blokkokat, hogy végig magasabban tartsd a pulzusod! Az autó is többet fogyaszt, ha nagyobb a fordulatszám…

Az edzés azért is jobb a koplalásnál, mert úgy teremt kalóriadeficitet, hogy a szervezet nem hiszi azt, hogy éhezik, plusz fokozza a zsírégető hormonok termelését.

A kisebb, de gyakori és rendszeres étkezések a legjobbak. Ettől a szervezeted biztonságban érzi magát az ”éhenhalástól”.



Ha végképp nem megy a mozgás, sütőráccsal is csinálhatsz magadnak kocka hasat :)

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: táplálkozás egészség fogyás kettlebell


süti beállítások módosítása