HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.09.20. 10:30 kettlebelledzes

Súlyzóval a rák ellen?

Svéd kutatók 9000 férfi életét kísérték végig 23 éven keresztül, 1980-tól 2003-ig, a dallasi Cooper Aerobic Centerben. Azok az alanyok, akik rendszeresen végeztek súlyzós edzéseket 40%-kal kisebb eséllyel szenvedtek rákos megbetegedéstől.
Bizonyos tényezők növelik a rák kialakulásának kockázatát: az öregedés, a magas testzsírszázalék és a dohányzás.
A súlyzós edzés ezekkel szemben jelentősen csökkentette az által, hogy segít az inzulin anyagcsere kontrollálásában. Ez azért fontos, mert több rákos megbetegedés kapcsolatba hozható a túlzott inzulin kibocsátással.
Az edzés megnöveli a glükóz felvevő képességét, fokozza a máj úgynevezett lekötő fehérje kibocsájtását, csökkent bizonyos gyulladási folyamatokat, erősíti az immunrendszert. Ezek a mechanizmusok nagyban segítik a rák kialakulásának megelőzését.
A súlyzós edzés alatt a kutatók főként testépítő jellegű edzést értettek. Az RKC rendszerében végzett, aerob gyakorlatokkal megtűzdelt edzésprogram, ennél csak hatékonyabb lehet… Ezek a pozitív folyamatok ugyanis nem az izomtömeg növelésével, hanem az izomerő fejlesztésével vannak összefüggésben. Ebben pedig a kettlebell verhetetlen…



Rák kockázat kalkulátor:
www.euuzlet.hu/kalkulatorok/rak.html
 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: egészség kettlebell


süti beállítások módosítása