HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.08.07. 22:11 kettlebelledzes

RKC I. 2010 Magyarország

Javában zajlik az idei RKC instruktorképzés. A résztvevők túl vannak az első két nap ”borzalmain”. Ahogy közeledik az utolsó nap vége, megmagyarázhatatlan módon az emberben feltámad az érzés (főleg a résztvevőkben!!!), hogy bár sose érne véget. Ami azért is furcsa, mert a három nap közel sem mondható wellness-hétvégének.

Mindenkinek a kisujjában vannak már a gyakorlatok. Persze azért a holnapi vizsgán észnél kell lenni, Pavel ugyanis a minőségből sosem enged. Ilyenkor nincs vaj szíve...

Korán reggel, az instruktorok vizsgáztak. Igen, minket is számon kértek, mert Pavel nem csak az újoncokkal szigorú, senkit sem hagy ücsörögni a babérjain. Egyébként is úgy etikus, ha tényleg értünk ahhoz, amit tanítunk. „ Mindig tartsd élesen a kardod!”

Az első nap terítékre került a swing. Pavel szervírozta nekünk, nemes egyszerűséggel, ízekre szedve. A főnök instruktor előadásmódja emlékeztet a néhai Hofiéra. Ugyanis, ha egymás után többször látod ugyanazt tőle, akkor sem unatkozol, mindig hallasz valami újat…

A második ”fogást” Péter tálalta. Török felállás, kicsit újszerűbben a megszokottól.

Lacee teljesítette a Beast Challenge-t. Ahogy a neve is mutatja, ez egy szörnyű kihívás, és csak keveseknek sikerül... 48kg-mal kell végrehajtani 3 szabályos gyakorlatot: katonai nyomás, egylábas guggolás, húzódzkodás.

A nap workout-tal zárult, nem hiszem, hogy a rossz idő miatt valaki fázott volna…

Második nap bőven csillapíthattuk tudásszomjunkat. Tömérdek információval árasztottak el bennünket. Aki először hallgatta végig, annak biztosan szüksége lesz pár hétre, hogy leülepedjen.
Gabi és Tommy előadták a felrántás minden apró kis fortélyát. Igen, Gabi is oktatott ezen a tanfolyamon, sőt saját csoportot is kapott. Irigylem is érte… :)

A katonai nyomás bemutatását nem is oszthatták volna alkalmasabb személyre, ezt természetesen Kenneth adta elő.

A guggolás Andreának dukált, hiszen hajlékonysága, még Van Dame-ot is meghökkentené. Engem az a megtiszteltetés ért, hogy neki segédkezhettem. Nem dolgoztunk még soha együtt, de ez nem okozott nehézséget. Hamar megkedveltem, de azért továbbra is Brett Jones marad a kedvencem. :)

Amikor már alig maradt bőr a jelöltek kezén, akkor kezdett bele Mark a snatch rejtelmeit boncolgatni. Erről a gyakorlatról közismert, hogy a Dove sohasem fogja ajánlani a puha selymes bőrért…

Ma sem volt hiány workout-ból, sőt még egy VO2 maxot is bepréseltek a program végére. Sokan eljutottak a tűréshatáruk szélére, de mindenki derekasan helytállt.

A holnapi nap egy része még számunkra is rejtély, de már szivárogtak ki információk... Biztos nem lesz egyszerű…  

 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: programok kettlebell


süti beállítások módosítása