HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.05.09. 11:51 kettlebelledzes

Helyes légzés erőkifejtés közben

A helyes légzéssel csak akkor kezdj foglalkozni, ha már az adott gyakorlatot szabályosan végre tudod hajtani és kellőképpen begyakoroltad! Mivel ez a legfontosabb!

A mellkas légzéstől nem sok plusz erőhöz jutsz. Edés közben a megfelelő technika a hasi légzés. Ilyenkor a rekeszizmod is aktívan dolgozik.

A levegőt az orrodon szívd be, ugyanis a kisebb résen szívás hozzájárul a rekeszizom aktívabb munkájához. Az erő kifejtése közben ne fújd ki a levegőt, hanem préseld. Ilyenkor nem baj, ha kicsit kijön a szádon sziszegő hang kíséretében.

Sokszor látok kezdő kettlebelleseket a préselésre jellemző hangot kiadni. De már a testtartásukból is látszik, hogy hiányzik a teljes felfeszítés… Ne a hangra koncentrálj, hanem a préselésre!  A hasizmod legyen megfeszítve! Ne akarj túl sok levegőt beszívni! 2-3 másodpercnél tovább ne tarts vissza a levegőt!

Hasi légzést úgy tudod a legjobban gyakorolni, ha lefekszel a földre, az egyik tenyeredet a mellkasodra, a másikat a hasadra helyezed. A két könyököd a földön támaszkodjon, gerinced legyen egyenes, a lábaidat húzd fel, hogy semmid se feszüljön! Lazítsd el magad és koncentrálj a légzésre. Ha csak a hasadon lévő kéz emelkedik, jól csinálod. A férfiaknak általában jól megy a hasi légzés, mivel náluk nem olyan fontos a karcsúság, mint a hölgyeknél :).

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: kettlebell edzéselmélet


süti beállítások módosítása