HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.03.30. 08:17 kettlebelledzes

Golf könyök, tenisz könyök

1. gyulladt ín 2. feszítő izmok 3. hajlító izmok

Sportolóknál a leggyakoribb, de bármikor jelentkezhet, ha a kart túlzottan megerőltetjük. Alapjában véve ez a jelenség a szövetek gyulladása a könyök körül.

A tenisz könyök esetében a gyulladás főként azokat az inakat érinti, amelyek kiegyenesítik a csuklót és az ujjakat. Ez a nagy izomköteg egy nagyon kis helyről indul ki a csonton. A fájdalom a könyök külső oldalán jelentkezik… 

A golf könyöknél a helyzet hasonló, csak az érintett izmok azok, amelyek a csuklót és az ujjakat behajlítják. A fájdalom a könyök belső oldalán jelentkezik…

Gyógyítás:

Pihentetés! A helyzet csak rosszabbodni fog, ha a fájdalom ellenére továbbra is folytatod az edzést. Ha a fájdalom erős, akkor nem szabad a kart semmire sem használni!

A kezdeti fájdalmas időszakban jegeld a könyököd (zacskós mirelit ételek…)  naponta háromszor 10 percig!

A gyulladásgátló gyógyszerek, kenőcsök nagyon hasznos részét alkothatják a gyógyulásnak. Kérd ki orvosod, vagy a gyógyszerész tanácsát!

A begyulladt terület nyújtása segít megelőzni és lebontani a hegeket, amik a gyulladás következtében keletkeztek.

Tenyered fordítsd hátrafelé és mereven egyenesítsd ki a könyököd. Hajlítsd be a csuklód és az ujjaiddal mutass fel a lapockád felé. Használd a másik kezedet, hogy segítsen a csukló behajlításában egészen addig, amíg az alkar izmainak feszülését nem érzed! Tartsd így 10 másodpercig és utána lazítsd el! Ezt ismételd meg többször! Ezt a gyakorlatot végezd el legalább naponta és minden edzés előtt!

 


 

Megelőzés és rehabilitáció:

Ha már megszűnt a gyulladás és a fájdalom, elkezdheted erősíteni az alkarod.

Fogj egy könnyebb kettlebellt a kezedbe (kézisúlyzó is jó). Lógasd a karod magad mellett! A könyök legyen végig teljesen nyújtott! A kar, váll és egész tested pedig felfeszítve! A csuklód hajlítgasd jobbra-balra!

Nehéz végig nyújtva tartani a kezed, de kis gyakorlással könnyen megtanulható.

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: egészség kettlebell


süti beállítások módosítása