HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.02.20. 12:04 kettlebelledzes

Milyen gyakran eddz?

Az izmok nem az edzés közben fejlődnek! A terhelés hatására az izom több helyen kis mértékben elszakad. Ezek a kis repedések késztetik a szervezetet arra, hogy a gyógyulás alatt az izomszövetek megerősítésével megakadályozza a további hasonló sérülések kialakulását.
Az izomszövet viszont csak pihenés közben tud begyógyulni. Vagyis igaz ugyan, hogy az edzéssel ösztönzöd a tested az izmaid növelésére, de a pihenés alatt növekszik az izom…
Tehát nagy szükség van a pihenésre és a nyugodt alvásra! Jól hangzik, nem? :)

Amikor nekikezdesz az edzésnek, majdnem mindegy (Feltéve, hogy nem okozol magadnak sérülést…), hogy mit csinálsz, fejlődni fogsz. Egyszerűen azért, mert a szervezeted kap egy szokatlan terhelést, és arra reagál. Ez a kezdeti gyors eredmény igazolja sokak számára a teljesen téves és rossz edzéselveket…

Amikor pedig leáll a fejlődés, akkor a lelkes kezdő még nagyobb erővel veti bele magát az edzésbe. De a kívánt hatás ismét elmarad… Sőt! Rosszabbodik a közérzet, romlik a teljesítmény, alvás zavarok jelentkeznek, vagy éppen túlzott álmosság.
Ez a túledzettség! Szóval nem javaslom, hogy csak úgy ész nélkül nekiállj edzeni! Mindig hagyj magadnak időt, az edzésed intenzitástól függően, hogy kipihend magad!

 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: kettlebell edzéselmélet


süti beállítások módosítása