HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2010.01.06. 07:30 kettlebelledzes

Sérülések elkerülése

"Bolond az a tanuló, akinek saját maga az edzője" 
Brett Jones Master RKC

 

Persze az se mindegy, hogy kit választasz, kire bízod rá magad … Sok önjelölt személyi edző dolgozik mindenféle képesítés nélkül. Néhány éve már kötelező a végzettség megszerzése, de a legtöbben nem vesznek erről tudomást. Sajnos a tudás hiánya leggyakrabban sérüléshez vezet…

Igaz ugyan, hogy az ízületekre jótékony hatással van az edzés, hiszen megerősödnek a körülötte lévő izmok, javul az ízületek ellátása és javulhat az ízületi nedv termelődése is. Tipikusan olyankor múlhat el az ízületi fájdalom, amikor annak köze van az azt körbevevő izmok elsatnyulásához, a szalagok elgyengüléséhez.

De a nem megfelelő gyakorlatokkal a helyzet tovább rontható. Mivel sok alanynak a megfelelő edzés hiányában leszűkül a mozgástartománya és a nagy súly alatt feszülő ízület nem erősödni, hanem tönkremenni szokott…

Pedig a helyesen elvégzett gyakorlatok nem csak a gyakorlatok hatékonyságát növelik, de segítenek elkerülni a későbbi sérüléseket is!
Ezért nem lehet saját kútfőből nekikezdeni az edzésnek. Az orvosok sem szokták magukat műteni, pedig ők (jobbesetben) értenek a szakmájukhoz. Talán éppen ezért is bízzák a beavatkozást másik szakemberre.
A kettlebelledzés sem annyira egyszerű, hogy csak úgy esztelenül mozogni kezdesz a súllyal.

Nem túl nehéz megtanulni, megérteni és csak egyszer kell elsajátítanod és egész életedben javadra válik, hiszen egy professzionális edzőtermet tarthatsz a kezedben. Amikor pedig nem edzel vele, befér az ágyad alá, kitámaszthatod vele az ajtót vagy a Városligetben árulhatsz róla lufit… :)

 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: kettlebell edzéselmélet


süti beállítások módosítása