HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2009.12.22. 13:39 kettlebelledzes

Miért NE fogyókúrázz?

Az alacsony kalória bevitelen alapuló fogyókúrák lassítják az anyagcserédet. A szervezeted így védekezik az "éhezés" ellen. A fogyni vágyó hamar eléri ezt az állapotot, amikor már alig eszik, és mégsem tud fogyni... Biztos van ilyen ismerősöd, aki már szinte " fotoszintetizál " és mégis hízik...
A fogyókúrák az izmaidat emésztik fel legelőször! Mivel az izomnak önmagában magas az energiaszükséglete vagyis puszta létével növeli az anyagcseréd sebességét, ezért szervezeted először ezekhez nyúl. Ez a folyamat a tested összes izmát érinti, tehát gyengébbek lesznek a kezeid, lábaid, szíved, belső szerveid... Teljesen leépülsz és ezen az edzés sem segít.
Ha még ez sem lenne elég, tested szuper takarékos üzemmódba kapcsol elkezdi termelni a ipoprotein lipáz enzimet, ami csodaszép kis párnácskákat varázsol rád izmok helyett, miközben minimumra csökkenti a zsírégető enzimeket. Csökkenti a pajzsmirigy működését, ami tovább lassítja az anyagcserét.
Miután fizikailag tönkretetted magad, jön a lelki rész is, mivel szervezeted óriási éhségérzetet kelt benned, hogy mindent megtegyél az "éhenhalás" elkerülése érdekében. Előbb utóbb semmihez sem lesz kedved. Egyre lustábbnak fogod érezni magad és ez az életed minden területére kiterjedhet.
Ezek a teljesen természetes folyamatoknak köszönhetjük fajunk fennmaradását, hiszen a természet nem aktakukacnak tervezte az embert, aki gyorséttermekbe jár "vadászni".
Mikor pedig megtörsz, mert megfogsz :) , akkor pillanatok alatt visszaszeded az elvesztett kilókat, de sajnos nem izom formájában. Az önkínzó kúra végére pedig a testzsírszázalékod sokkal rosszabban fog festeni, mint előtte...
Ezek a folyamatok minden fogyókúrára igazak, a természet utat tör magának...

 

Ne lépj rá, mert sírni fogsz!

 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

 

 

komment

Címkék: táplálkozás egészség fogyás kettlebell


süti beállítások módosítása