HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2009.12.18. 13:36 kettlebelledzes

Az elhízás okai

- Genetikai hajlam: Nem ez a legfőbb ok, de a legkönnyebb rá fogni... Az elhízás hátterében sokszor genetikai tényezők, azaz kövérségre hajlamosító családi adottságok állnak. A túlsúlyos gyermeknek gyakran egyik vagy mindkét szülője, nagyszülei is kövérek.
- Rendszertelen táplálkozás: Rohanó világunkban mindennaposak a reggelik kihagyása, a túl bőre sikerült késő esti vacsorák.
- Túltáplálkozás: Egyik legfontosabb ok. Evésnél késik a teltségérzet, különösen, ha gyorsan eszünk!
- Testmozgás hiánya: A másik legfontosabb ok! Nincs időnk, kedvünk, energiánk hozzá. Később még kevésbé lesz... Érdemes már most elkezdeni!

Az elhízás az Egészségügyi Világszervezet szerint a tíz legsúlyosabb betegség közé tartozik. Rengetegen szenvednek szövődményeitől, de még többen az elhízás esztétikai hátrányai miatt.
Az emberek nagy része életében már többször fogyókúrázott és minden harmadik felnőtt fogyókúrázik (próbál)... Legtöbbjük csodamódszert keres, amivel gyorsan leadja a folyamatosan felszedett kilókat.
A fogyókúrának számtalan változata van...
A legnépszerűbbek a rövidtávú, kampányszerű fogyókúrák, általában ezek okozzák a legtöbb csalódást. Pedig a megoldás egyszerű: csak hosszú távra alapozott, mérsékelt energia-megszorítással, az egész életmód átalakításával, rendszeres mozgással járó, szükség szerint étvágycsökkentőkkel kiegészített fogyókúra hozhat eredményt.
Tudom, hogy ez sokak számára rossz hír, de ez az igazság…
 

 

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

komment

Címkék: egészség fogyás kettlebell


süti beállítások módosítása