HTML

kettlebelledzes

A www.kettlebelledzes.hu oldal blogja. Erő, egészség, fogyás, zsírégetés, edzéstervek.

2009.12.13. 13:41 kettlebelledzes

Az asztma és a sport

Nézd meg a következő videót:
www.hazipatika.com/mediatar/media/Asztma/36

 

A penész egy olyan gomba, amely gyakori belégzése asztmát okozhat. Ezért az edzéshez olyan helyet válassz, amely száraz, jól szellőztethető! Kerüld a nedves pincéket, ahol dohos szag van!

Korábban az orvosok felmentést adtak testnevelésből az asztmás gyerekeknek. Ma már több vizsgálati eredmény is bizonyította, hogy az asztmások állapotának javulásához igenis szükség van a sportra.
Az asztmás betegek terhelésében a lényeg a fokozatosság.  Emellett fontos, hogy a beteg elfogadja saját állapotát, begyakorolja a szükséges gyógyszerek, inhalátor megfelelő alkalmazását, illetve folyamatosan járjon szakorvoshoz kontrollra.
A testmozgás nem csak a túlsúly elkerülésében segít, de hatására nő az állóképesség, javulnak a légzésfunkciós értékek.
A megfelelő táplálkozás is fontos! A gyümölcsök C-vitamin tartalma és a halakban található omega-3 zsírsavak segíthetnek a tizenévesek asztmás tüneteinek kezelésében.
 

Melyik sportág javallott?

Sok orvos az úszást javasolja, amit én nem tartok túl jó ötletnek a klórós vízpára miatt, ami megnehezíti a légzést. (Természetesen klórmentes vízben kiválló az úszás is.) A sok futást igénylő sportágakat sem javaslom, inkább a statikusabbak a nyerők, mint a vívás , asztalitenisz, súlyzózás, kettlebell :) (óvatosan a swinggel, tudod, fokozatosság!!!)  

Vissza a kettlebell edzés főoldalra

 

komment

Címkék: egészség kettlebell


süti beállítások módosítása